Campania 2%

Ştiaţi că:
… 10% din numărul total al infracţiunilor din Romania sunt comise de copii cu varste intre 14-17 ani la nivel naţional şi se constată o tendinţă de creştere a numărului acestor infracţiuni?
… infracţionalitatea juvenilă a fost asociată cu petrecerea timpului liber în cadrul unui anturaj cu antecedente penale? (UNICEF, 2006)
… perioada favorabilă de a interveni în educaţia copilului şi de a influenţa comportamentul lui, este perioada preadolescentină?
… există în România aproximativ 13.155 de familii cu copii, dintre care ambii părinţi lucrează in străinătate? In aceste familii, un total de 18.754 de copii au fost supuşi separării de ambii părinţi, şi din aceştia 16.401 de copii sunt în grija membrilor familiei extinse (adică, deseori cu rude de gradul IV) (ANPDC 2006)
… România are procentul cel mai mic de copii care fac parte din cluburi organizate din toate ţările Europei şi Asiei Centrale – în medie 44%? Doar 18% dintre copiii români erau implicaţi in activităţi organizate în timpul lor liber, majoritatea acestora fiind băieţi din mediul urban care fac parte dintr-un club sportiv (UNICEF, 2001)

De ce să direcţionez 2% către Micii Exploratori?

Deoarece…

  • crează un mediu securizant emoţional pentru desfăşurarea de activităţi educaţionale şi relaxante
  • copiii între 8-12 ani sunt provocaţi să dobândească deprinderi sociale morale, civice, sociale, să-şi dezvolte spiritul de echipă şi să primească recunoaştere socială
  • stimulează participanţii cu proiecte de învăţare prin experienţă, drumeţii şi tabere de vară
  • oferă o alternativă la posibilitățile actuale de petrecere a timpului liber

INVESTEŞTE ŞI TU ÎN COPILUL DE AZI, OMUL DE MÂINE
Completează:
– Formular_230 – dacă ai fost angajat în 2012, cu carte de muncă, întregul an sau numai o parte. Suma corespunzatoare a 2% din impozit este calculată de catre organele fiscale. Pentru completare, citeşte cu atenţie instructiuni de completare F230
Formular 200 – dacă ai venituri din alte surse: administratori de firme, actionari, Persoane Fizice Autorizate – PFA, Intreprindere Individuala, Asociatii Familiale sau au proprietati inchiriate sau nu se încadrează la categoria de “angajat”. Formularul se completează integra cu informaţiile financiare aferente. Suma corespunzatoare a 2% din impozit este calculată de catre organele fiscale. Pentru completare, citeşte cu atenţie instructiunile de completare.
Indiferent de Formularul pe care il vei completa (200 sau 230), banii tăi vor fi redirecţionaţi către Micii Exploratori, din impozitul deja plătit statului, pe anul 2013. Termenul limită de depunere: 23 Mai 2014.
Dacă ai deja formularele, completeaza-le la pct. III, cu datele : ASOCIAŢIA MICII EXPLORATORI CUI 27218369 IBAN RO96 BTRL 0330 1205 W623 76XX.
ATENŢIE: dacă nu direcţionaţi către nici o entitate non-profit cei 2%, banii vor merge la bugetul de stat sau in cazul în care depuneţi două declaraţii 230 către două entităţi, acestea vor fi anulate .
Depune după completare, formularul la Unitatea Fiscală de care aparţii (cf. domiciliului din CI), în mod direct sau prin scrisoare recomandată SAU sună la 0741 189449 (Sibiu) sau 0268 474644 (Braşov) şi un voluntar al organizaţiei va veni să le preia de la sediul Dvs. Termenul limită de depunere: 23 Mai 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*