Micii Exploratori

Micii Exploratori

Contribuie la construirea unei fundații solide pentru dezvoltarea personală, spirituală și morală a copiilor, pregătindu-i pentru a deveni adulți responsabili, angajați și înțelepți într-o lume complexă.

Viziune

Toţi copiii şi adolescenţii din România să aibă posibilitatea să asculte Evanghelia, să ia decizia de a-L urma pe Cristos, să fie ucenicizaţi spre creştere, să experimenteze o părtăşie adevărată în cadrul cluburilor Micii Exploratori şi să fie integraţi într-o biserică locală.

 

Valori

ÎNTÂLNEȘTE ECHIPA

STAFF

Beni Ghevalt
Director de programe

Beni Ghevalt, am 30 ani și îmi plac drumețiile, zonele de munte și să fiu bine informat. Îmi place slănina și mai ales să inovez. Am ajuns în Micii Exploratori pentru că mi se anulase biletul către Tars, nu am vrut inițial dar azi sunt membru M.E. și angajat, un paradox. Sunt în Micii Exploratori pentru că prin implicarea mea vreau să fiu parte a acestei binecuvântări pentru toți ceilalți care se implică și care urmează să se implice.

Simona Moașa
Director Executiv

Salutare! Eu sunt Simona, o mare iubitoare de oameni, de natură și de plimbări lungi. Creativă, spontană și prietenoasă sunt câteva cuvinte care mă descriu destul de bine. Visul meu cel mai mare este să fac o diferență în comunitatea în care locuiesc și să clădesc acel spațiu în care socialul, educaționalul și spiritualul să vină împreună pentru a transforma generația de azi și de mâine. Micii Exploratori este modalitatea prin care Dumnezeu m-a binecuvântat să trăiesc visul meu aici și acum.

Cosmin Tămaș
Director de programe

Cosmin Tamaș, am 28 de ani sunt căsătorit cu Lavi de 7 ani și împreună avem doi copii, Erin în vârstă de aproape 5 ani și Matei de doi ani și jumătate. Sunt implicat în lucrarea Micii Exploratori de aproape 15 ani și în urma cu 8 ani am devenit și angajat al asociației. Îmi plac drumețiile, natura și sportul, vreau întotdeauna să câștig dar nu cu orice preț.

CONSILIUL DIRECTOR

Florin Șaitiș Președinte

Salut! Eu sunt Florin. Sunt căsătorit cu Dana şi avem patru copii: Paul, Tania, David și Iosif. Sunt parte din echipa care, cu mai mult de 15 ani în urmă a dezvoltat Micii Exploratori în România și sunt foarte bucuros să văd cum Dumnezeu a făcut ca roadele acestei lucrări să aibă impact în mai multe generații de copii de-a lungul timpului.

Cristian Pătrașcu Vicepreședinte

Cristian Patrascu, 38 ani, căsătorit cu Lidia și tatăl a 4 fete minunate. Sunt antreprenor și implicat în lucrarea cu tinerii din biserica locală.

Maria Mic Secretar

Hello! Eu sunt Maria, am 29 de ani şi fac parte din echipa Micilor Exploratori de la Cluj. Îndrăgesc natura şi lucrul manual; prefer temperaturile mai scăzute, lucrurile structurate şi ordinea. Îmi place să termin ce încep deşi nu reuşesc tot timpul, dar şi mai mult de atât, îmi place să văd rezultatele muncii depuse.

Natanael Crosman Trezorier

Natanael Crosman, sunt căsătorit, binecuvântat de Dumnezeu cu o soție minunată și patru copii. Slujesc în organizația Mici Exploratorii din anul 2008, lucrare în care am avut parte de multe experiențe ale credinței și bucurie. Îi sunt deplin recunoscător lui Dumnezeu pentru o echipă minunată în care putem să lucrăm împreună pentru gloria lui Dumnezeu.

Daniel Horst Consilier

Am 53 de ani, sunt căsătorit și am 4 copii. Lucrez pentru Youngstars International (Micii Exploratori International) și am fondat și dezvoltat Micii Exploratori în România timp de 12 ani, până în anul 2016.

Alexandra Țepeneu Consilier

Alexandra Țepeneu și am 35 ani. Sunt soție și mamă a doi copii și îmi place sa fiu mereu activă. Îmi place natura și îmi plac foarte mult copiii. În viața de zi cu zi lucrez ca profesor de limba engleză în învățământul primar. Cu Micii Exploratori am început să colaborez de când aveam 19 ani și lucrul acesta a fost și a rămas pasiunea mea până în prezent.

Andrei Văraru Consilier

Salut! Mă numesc Andrei, am 28 de ani și mă pasionează calculele și liniștea. De la munca pe care o fac (domeniul IT) pana la hobby-urile mele (chitara și un puzzle bun), pot concluziona că sunt calculat si liniștit. Excepție fac fotbalul si tenisul de masă, unde, ocazional devin competitiv. Îmi place cafeaua de calitate și să petrec timp în compania oamenilor iubiți.

Scurt Istoric

July 5
1900

În Germania se formează primele grupuri ”Micii Exploratori”

1920

Hans Klopfer inventează ”Crucea Ancoră”

1953

Se formează primele grupuri ”Micii Exploratori” în Elveția (Jungscharen)

1964

Au loc primele cursuri de echipare în Elveția

1999

Se creează rețeaua Juropa cu scopul de promovare a lucrării în toată Europa

2002

Daniel Horst se mută din Elveția în Romania în scop misionar

2004

Se înființează Asociația Juropa 

2005

Încep primele cluburi de Micii Exploratori în România

2008

Basic Trainig - primul curs organizat în Romania

2010

Se înființează Asociația Micii Exploratori

2014

Este fondată rețeaua Youngstars International din care face parte și Asociația Micii Exploratori

2016

Daniel Horst se întoarce în Elveția, iar coordonarea lucrării este preluată de România 

Prezent

Asociația are 3 angajați, 25 cluburi ME și 8 cluburi TE 

ro_RORomanian