Micii Exploratori

Materiale activitati

Micii Exploratori oferă o serie de mape cu programe care să vină în ajutorul lucrătorilor care sunt la început de drum. Ele ajută la o mai ușoară punere în aplicare a metodologie pe care o folosim, dar îi încurajăm pe liderii să creeze conținut pentru programele locale în funcție de nevoia grupului, nivelul educațional, cunoștințele biblice și scopul pe care îl au pentru o anumită perioada de timp.

Folosim învățarea prin joc pentru că participanții pot experimenta concepte diverse într-un mediu sigur și pot învăța din erori fără consecințe mari. Încurajăm adaptarea jocurile la nevoile și nivelurile de dezvoltare ale copiilor pentru a asigura o experiență de învățare eficientă și plăcută.

O modalitate minunată de a-i implica pe copii în activități recreative și educative în aer liber, și chiar mai mult. Am creat și îi învățăm și pe alții cum să folosească structura unui joc de teren și să aducă la viață un pasaj din Biblie. În acest mod copiii rețin mai ușor nume, întâmplări și adevăruri biblice, fiind în același timp parte din povestea care stă la baza jocului. Ei pot fi copilașul de la înmulțirea pâinilor care oferă tot ce are și este părtaș unei minuni sau unul din ucenici căruia i se tot umple coșul și tot mai are de dat mulțimilor.

Asociația Micii Exploratori dispune de două cărți de jocuri fără material în format tipărit și pot fi comandate telefonic sau email folosind datele de contact de pe site. 

Jocuri de cunoaștere – CIAO

Jocuri fără material – SUBITO

Gătitul la foc este o oportunitate excelentă de a petrece timp cu copiii și adolescenții, povestind și bucurându-vă de atmosfera relaxantă.

Este important să cunoaștem și să respectăm normele locale de folosire a focului în zone deschise și de aceea vă rugăm să vă asigurați că sunteți informați corespunzător, de la sursă și respectați regulile înainte de a planifica o activitate de gătit cu copiii.

Dacă sunteți la început în a găti la foc vă punem la dispoziție câteva rețete ușor de preparat și foarte gustoase. 

Ne puteți scrie și vă trimitem!

ro_RORomanian